Programma


DoeTank Demo

Vind je het leuk om kennis te maken met de DoeTank? Loop je al langer rond met een idee en wil je in twee uur eens onderzoeken hoe je dit verder kunt brengen? Kom naar één van de DoeTank-demodagen. Neem voor meer informatie contact op met Milah (milah@doe-tank.org).

 

Verbinden

Dag 1

Het thema van deze dag is om te arriveren en met elkaar kennis te maken. Je begint met het verhelderen van jouw idee door het aan de andere deelnemers te pitchen, inclusief jouw ‘waarom’. Ook werken we aan het precies definieren van jouw ‘gebruikers’ en hun behoeften, en begin je met het inplannen van gesprekken met potentiële klanten.

Verdiepen

Dag 2

Tijdens deze dag ga je je idee toetsen aan een gevarieerde groep van ondernemers, consultants, managers en kunstenaars. Je werkt aan het groter maken van je plan en gaat ook de risico’s ervan belichten. Op deze dag zijn daarnaast team-sessies gepland om inzicht te krijgen je diepere persoonlijke drijfveren: de  ‘Why’ en ‘Why Me’ van je project.

Verbeelden

Dag 3

Tijdens deze dag ga je je idee ‘maken.’ Zelfs al heb je een abstract idee, we dagen je tijdens deze dag toch uit om er op een fysieke manier vorm aan te geven. Dit kan variëren van een grafische weergave van jouw idee, het gebruik maken van een 3D printer om verschillende elementen van jouw idee als figuurtjes weer te geven tot het daadwerkelijk fysiek bouwen van jouw idee. Ook werk je deze dag aan het opstellen van een pilotplan voor die week erna.

Verbeteren

Dag 4

Deze dag ga je je prototype testen met jouw gebruikers.  Ook ga je plan maken hoe je een pilot kunt uitvoeren. Belangrijk is dat je daadwerkelijk dit ook echt gaat doen en niet blijft hangen in het beschrijven ervan. Tijdens deze dag en de volgende dag heb je veel interactie met je potentiële gebruikers en verzamel je alle informatie die je krijgt om je idee nog scherper te krijgen en te weten wat de belangrijkste focus moet zijn.

Verrichten

Dag 5

Het is een vervolg op dag vier waar je verder werkt aan je eerste / aangepaste pilot. Op basis van de ervaring op dag vier ga je je pilot daadwerkelijk doen om gebruikersdata te krijgen. Niet wat mensen zeggen is van belang, maar wat ze doen als ze jouw ‘product’ aangeboden krijgen.

Verkopen

Dag 6

Na je ervaring met je eerste pilots ga je je idee pitchen aan je potentiele klanten zijn. Dit is de stap naar het vinden van je eerste betalende klant en een ‘veilige’ manier om te toetsen wat een verdienmodel kan zijn. Realiseer je dat een verdienmodel veel breder is dan hoeveel geld je ervoor kan vragen.

Versnellen

Dag 7

Deze dag vindt weer plaats op dezelfde locatie als de eerste dag om terug te blikken op wat je allemaal bereikt hebt in zulke korte tijd. Tijdens deze dag vier je de geboekte successen en werk je tegelijkertijd aan je project in een onomkeerbare staat brengen zodat je niet meer te stoppen bent met het uitvoeren van je plan. Je maakt op deze dag een commitment aan jezelf en aan de andere deelnemers.